ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ράνια Αντωνοπούλου — Αναπληρωτής Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι οικονομολόγος, κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ. Μέχρι πρόσφατα διατελούσε χρέη συμβούλου στα Ηνωμένα Έθνη σε θέματα μακροοικονομικής πολιτικής και ισότητας των φύλων. Επίσης έχει διατελέσει διευθύντρια του τμήματος «Οικονομία, Αγορά Εργασίας και Ισότητα» του Levy Economics Institute, συνεργάτιδα ερευνήτρια στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Shanghai Academy of Science και στο Barnard College of Columbia University. Έχει συγγράψει βιβλία και επιστημονικά δοκίμια για θέματα οικονομίας, κρίσης και φύλου. Ορίσθηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιανουαρίου 2015.

Μάρκος Βερέμης — Διευθύνων Σύμβουλος Upstream

Ο Μάρκος είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Upstream. H Upstream είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στο χώρο του mobile marketing, με πάνω από 100 εκατομμύρια πελάτες σε 42 χώρες και έσοδα των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι υπεύθυνος για το στρατηγικό όραμα και την ανάπτυξη της εταιρείας σε νέες γεωγραφικές περιοχές και προϊόντα. Περισσότερα..

Μαρία Βλάχου — Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρύτρια Fereikos

Γεννήθηκε το 1980 στο Μαρούσι Αττικής, αλλά μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε Ξένες Γλώσσες και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης στην Ιταλία. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πορτογαλική διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο και Μίνιου Μπράγκα στην Πορτογαλία και είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας. Αποφοίτησε με άριστα και μιλάει άπταιστα 9 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Τούρκικα, Ολλανδικά). Περισσότερα..

Κωνσταντίνος Γεράρδος — Διευθύνων Σύμβουλος Πλαίσιο

Ο Κώστας Γεράρδος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο και founder του Buldoza.gr.
Ξεκίνησε part-time στο Πλαίσιο 8 χρονών ως πωλητής ειδών σχεδίου με ειδικότητα στον χαιρετισμό πελατών και στον καθαρισμό ημι-υπόγειων αποθηκών στα Εξάρχεια! Μπήκε στο Πλαίσιο full-time το 2003 ως υπεύθυνος του plaisio.gr. Σταθμοί στην πορεία του ήταν η άνοδος του plaisio.gr ως το No1 σε πωλήσεις site στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του Πλαισίου στη Βουλγαρία, το σύστημα διασφάλισης υψηλού customer service των καταστημάτων Πλαίσιο και η γέννηση του Buldoza.gr. Σήμερα το Buldoza.gr τρέχει με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και το Πλαίσιο παρουσιάζει συστηματικά ρεκόρ κερδοφορίας κάθε χρόνο μέσα στην κρίση.

Αρμόδιος Γιαννίδης — Αντιπρόεδρος VITEX – Αφοι Γιαννίδη

Ο Αρμόδιος γεννήθηκε το 1972 στον Πειραιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Από το 1995 ανέλαβε διάφορες θέσεις στις οικογενειακές επιχειρήσεις (“Όμιλος Γιαννίδη), οι οποίες ασχολούνται με τη χημική βιομηχανία. Μεταξύ άλλων παράγουν χρώματα (VITEX) και μονωτικά-στεγανωτικά (Hermes) σε ένα σύνολο τεσσάρων εταιρειών στην Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, οι οποίες απασχολούν 215 άτομα. Από το 2000 είναι ο Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος του Ομίλου Γιαννίδη. Περισσότερα..

Παύλος Ευμορφίδης — Ιδρυτής Coco-Mat

Η γυμνή αφθονία τού σπαρτιατικού τοπίου είναι η γενέθλια αφετηρία μου
Δεν σταματώ να μαζεύω γνώσεις, αλλά υπερηφανεύομαι μόνο για όσες από αυτές δεν διδάσκονται
Είμαι ομηρικά ζάπλουτος, δηλαδή αχόρταγα ταξιδιάρης
Η πείρα μου είναι ο τόκος που μου αφήνουν τα λάθη μου Περισσότερα..

Σπύρος Θεοδωρόπουλος — Διευθύνων Σύμβουλος Chipita

Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.

Το 1981 αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της CHIPITA τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%. Περισσότερα..

Δημήτρης Ιακωβίδης — Προϊστάμενος Μονάδας Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και Διοίκηση και Διδακτορικό για τις περιφερειακές ανισότητες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική. Περισσότερα..

Σταύρος Ιωάννου — Ανώτατος Γενικός Διευθυντής, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοικητικής Επιτροπής Eurobank

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1961. ΄Έχει διατελέσει επικεφαλής στην Τράπεζα Barclays PLC με ευθύνη στους χώρους Retail, Private Banking & Operations. Το 2003 εξελέγη Μέλος του Δ.Σ. της Millennium Bank με ευθύνη στους τομείς Retail, Private Banking & Business Banking. Περισσότερα..

Απόστολος Μαγγηριάδης — Δημοσιογράφος/Συντονιστής Ενότητας ΙΙΙ

Ο Απόστολος Μαγγηριάδης είναι πολιτικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στις διεθνείς σχέσεις και στη δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Εργάζεται στο MEGA από το 2005, ενώ αρθρογραφεί για θέματα πολιτικής και οικονομίας στα περιοδικά BHMAgazino, HOMME και FORTUNE.

Χάρης Μακρυνιώτης — Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor Greece

Ο Χάρης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece. Πριν την ένταξη του στην Endeavor, ο Χάρης διετέλεσε για εφτά χρόνια management consultant στη McKinsey&Company, με πελάτες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία και την Κύπρο σε θέματα στρατηγικά, οργανωτικά και λειτουργικά με έμφαση κυρίως σε δημόσια διοίκηση, χρηματοοικονομικά ιδρύματα και κλάδο υγείας. Από τη θέση του senior manager στο γραφείο της McKinsey στην Αθήνα, ηγήθηκε της μελέτης “Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά”, που προσδιορίζει τις προοπτικές ανάπτυξης σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Περισσότερα..

Κωνσταντίνος Β. Μποτόπουλος — Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris I, Sorbonne, σήμερα ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (από τον Νοέμβριο του 2011), της Επιτροπής MISC στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κεφαλαιαγορών (ESMA), μέλος του Management Board της ESMA και εκπρόσωπος της Ευρώπης στην παγκόσμια Επιτροπή Κεφαλαιαγορών (IOSCO). Περισσότερα..

Πάνος Τ. Ξενοκώστας — Iδρυτής και Eπικεφαλής Ομίλου ΟΝΕΧ Technologies

Ο Πάνος Τ. Ξενοκώστας εξειδικεύεται σε επενδύσεις σε ποικίλα και διαφοροποιούμενα αντικείμενα στον Τομέα της Υψηλής Τεχνολογίας. Είναι επικεφαλής επενδυτικών κεφαλαίων σε δραστηριότητες όπως αυτές της Αεροπορικής Υποστήριξης, Νανοτεχνολογίας, Τηλεπικοινωνιακών & Πληροφοριακών Συστημάτων, Ιχθυοκαλλιεργειών και Ναυπηγικής δραστηριότητας. Περισσότερα..

Μιχάλης Στάγκος — Διευθύνων Σύμβουλος MSCOMM, συνιδρυτής Industry Disruptors-Game Changers

O Μιχάλης είναι ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Eίναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MSCOMM, μιας πολλαπλά βραβευμένης εταιρίας oλικής επικοινωνίας. Το όραμα του για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος με στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών και καινοτόμων εταιρειών τον οδήγησε πριν δυο έτη στην ίδρυση των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Aπό το 2012 είναι οικοδεσπότης και συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με ενεργή πολιτική δράση, υπήρξε συνεργάτης στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ & του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου. Περισσότερα..

Κωνσταντίνος Σεπετάς — Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «ΒΙΚΟΣ ΑΕ»

O κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς είναι Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Είναι διπλωματούχος στο Marketing και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Marketing Management από το American College of Greece (Deree College). Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην εταιρεία «Πράσσος Ο.Ε.» Εμπορία Ποτών Αναψυκτικών και Νερών και στη συνέχεια έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από την αγορά, μεταπήδησε στην ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Ο Κωνσταντίνος είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς που αναλαμβάνει διοικητική θέση στη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. φιλοδοξώντας να συνεχίσει επάξια και να αναπτύξει το έργο των ιδρυτών της.

Κώστας Φωτάκης — Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας

Ο Κώστας Φωτάκης ορίστηκε Aναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας τον Ιανουάριο του 2015. Από το 2011 ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Επίσης έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ (1997-2013). Είναι Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, εκτέλεσε χρέη Συντονιστή της Συνόδου των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013. Περισσότερα..

Γιάννης Χαραλαμπίδης — Υπεύθυνος Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστήμιο Αιγαίου

O Γιάννης Χαραλαμπίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα, είναι Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου σχεδιάζει και διοικεί δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου συντονίζει την υλοποίηση καινοτομικών έργων εκσυγχρονισμού του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Έχει περισσότερα από 20 έτη εμπειρία στη σχεδίαση, υλοποίηση, διοίκηση και εφαρμογή σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων ως Υπεύθυνος Έργων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει εργαστεί για 8 έτη ως Διευθυντικό Στέλεχος του ομίλου SingularLogic, όπου διοίκησε την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση της εταιρείας σε Ελλάδα, Ανατολική Ευρώπη, Ινδία και ΗΠΑ. Περισσότερα..

Philipp Brinkmann — Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Travelplanet24/Tripsta

Ο Philipp είναι μισός Έλληνας, μισός Γερμανός και έχει γεννηθεί το 1980 κοντά στο Μόναχο. Όταν τελείωσε τις σπουδές του στο Munich Business School και πήρε το πτυχίο του στο International Business Administration το 2005, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να ιδρύσει με τον Kristof Keim το travelplanet24.com. Σήμερα ενεργεί ακόμα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta/travelplanet24. Περισσότερα..

Gwen Nguyen — Κοινωνική επιχειρηματίας και Διευθύντρια Indiegogo

H Gwen είναι κοινωνική επιχειρηματίας και διευθύντρια στην Indiegogo, μια εταιρεία αφοσιωμένη στο να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρηματοδοτούν αυτό που έχει σημασία για αυτούς. Ηγείται του έργου της Indiegogo στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και των κοινωνικών επιπτώσεων, τη δημιουργία συνεργασιών με καινοτόμους επιχειρηματίες, επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιδρύματα και παράλληλα αποσκοπεί στην ενδυνάμωσή τους. Περισσότερα..

Lene Sjorslev Schulze — Διευθύντρια 42 Associates

Η Lene Sjorslev Schulze είναι Διευθύντρια του 42 Associates στο Σαν Φρανσίσκο. “Έχει περάσει τα τελευταία 10+ χρόνια στη Silicon Valley δημιουργώντας διάφορα προγράμματα και πρωτοβουλίες με σκοπό να ενσωματώσει εταιρείες όλων των μεγεθών στο μοναδικό καινοτομικό οικοσύστημα της Silicon Valley. Πιο πρόσφατα, ίδρυσε και έτρεξε την SCALEit – μια πλατφόρμα επιτάχυνσης ανάπτυξης νέων εταιρειών.

Η Lene είναι σύμβουλος σε πολλές ελπιδοφόρες νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας και είναι αφοσιωμένη στο να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζεται να κάνουν μεγάλα όνειρα και να πετυχαίνουν.

John Stockdale — Coach, Εκπαιδευτής και Δημόσιος Ομιλητής Stockdale & Associates

Ένας καταξιωμένος επαγγελματίας Coach, Εκπαιδευτής και Δημόσιος Ομιλητής, ο John εργάζεται τα τελευταία 14 χρόνια, αναπτύσσοντας το πάθος του για την παρακίνηση των ανθρώπων και των οργανισμών ώστε να επαναπροσδιορίζουν τις αντιλήψεις τους με στόχο τη δημιουργία αλλαγής και την επίτευξη της επιτυχίας. Ως επιχειρηματίας, κατέχει διπλό ρόλο στην εταιρεία ‘Stockdale & Associates’, ως Εταίρος και Επικεφαλής της ‘The Performance Partnership’ στην Ελλάδα. Αυτό του επιτρέπει να εστιάζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο coaching και την εκπαίδευση ανώτερων στελεχών και εταιρειών σε θέματα Personal Leadership, Peak Performance Achievement, Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και Corporate Communications. Περισσότερα..

Nava Swersky Sofer — Πρόεδρος International Commercialisation Alliance, Ιδρύτρια NanoIsrael

H Nava Swersky Sofer, επιχειρηματίας, venture capitalist, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος, εμπειρογνώμων στην  εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας με 20 και πλέον χρόνια διεθνούς εμπειρίας, έχει αναγνωριστεί ως ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας, των επιχειρηματικών κεφαλαίων και τη μεταφορά τεχνολογίας και είναι συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια για αυτά τα θέματα. Εκτός από μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών και διεθνής σύμβουλος, είναι σήμερα Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Commercialisation Alliance με έδρα το Τορόντο, ιδρυτρια του NanoIsrael, του διεθνούς συνεδρίου και έκθεσης νανοτεχνολογίας, σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης για την καινοτομία και τις διεθνείς συνεργασίες Έρευνας & Ανάπτυξης και σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την καινοτομία, μία υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών. Περισσότερα..